marți, 30 octombrie 2012

Capete înfierbântate @ Facultatea de Istorie, Universitatea București (în cadrul proiectului CRIM)


CRIM îți arată cum să te implici și te provoacă să treci la acțiune! Conceput ca o platformă socială alternativă creată la inițiativa asociației Miliția Spirituală și a partenerilor săi de proiect, CRIM este un laborator civic care ne oferă ocazia de a vedea ce fac alții, de a aborda și dezbate tematici sociale, de a găsi soluții împreună cu specialiști din diferite domenii. 

Începând cu luna aceasta - până în iunie 2013 - caravana CRIM face înconjurul Bucureștiului cu proiecții de filme și reprezentații
 de teatru contemporan, ce vor avea loc preponderent în spații universitare. Manifestările artistice pe care vi le propunem abordează teme civice, legate de responsabilitate socială, de apărarea drepturilor omului, de protecția mediului etc. Fiecare film sau piesă de teatru se va încheia cu discuții cu participanții, care vor gravita în jurul activismului civic și al schimbărilor pe care le putem genera în viața socială și politică românească.

Prima destinație a Caravanei CRIM este Amfiteatrul Nicolae Iorga al Facultății de Istorie (Universitatea București). Pe 30 octombrie 2012, caravana CRIM prezintă „Capete înfierbântate”, un spectacol-proiect despre istoria recentă a României, de Mihaela Michailov şi David Schwartz.

Deschide-ţi perspectivele asupra lumii în care trăim! Ignoră fabricile de paradigme, respinge preconcepţiile sociale ca să faci loc unei noi viziuni: viziunea unei lumi în care contează dacă te implici sau nu. Participă la o reprezentație de teatru-documentar care pune în scenă contradicția punctelor de vedere ale participanților la Mineriada din 13-15 iunie 1990.

Mai multe detalii despre piesa pe capeteinfierbantate.blogspot.com.
Mai multe detalii despre proiectul CRIM pe www.militiaspirituala.ro.

* „CRIM- Puterea stă în imaginație” este un proiect finanțat de CEE Trust, aplicant principal Miliția Spirituală, parteneri: Centrul de Resurse pentru Participare Publică CeRe, Grupul pentru Patrimoniu și Acțiune Civică, Asociația One World Romania și Asociația Română pentru Dezbateri, Oratorie și Retorică ARDOR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu